Isobel & November

 • Dagbladet (SWE)
 • IT'S A TRAP!
 • http://svenojer.blogspot.com (SWE)
 • Liverecension, Isobel & November, Sundsvall 2010-03-13

  Dagbladet - 2010-03-15


  När Gävlesönerna i Isobel & November klev upp på 12-timmarsgalans scen i slutet av förra året var det utan tvekan dess absoluta höjdpunkt. Det var inte bara ”bra för att vara 12-timmars”, det var rent ut sagt sjukt jävla bra, och jag lämnade galan med en känsla av att blivit helt bortblåst.
  Av förklarliga skäl är det inte samma överrumplande effekt denna gång, men helhetskänslan är intakt. Den becksvarta goth-country-folkrocken fylls upp av twangiga, domedagsbetonade melodier, och i låtar som ”Ghostwater Gospel” och ”Bones long forgotten” exploderar de i frustande gitarrklimax där sångaren och gitarristen Per-Erik Söderberg vibrerar, skakar och skriker in i gitarrmikrofonen likt en bindgalen skogshuggare med feberfrossa på ett sätt som inte kan kallas annat än underbart.

  Det är inte riktigt lika jämnt som sist, men vad gör väl det, när höjdpunkterna är så helt fantastiskt förlösande som de är här. Tungt och trollbindande, likt hägringen av en karavan som just rullat förbi på väg mot nästa spökstad.

  URL

  Categories